Warsztaty Kulinarne z p. Kurtem Schellerem
(06 czerwca 2017)

Gościem w naszej pracowni gastronomicznej był Pan Kurt Scheller, który dzielił się z nami swoim doświadczeniem. Był to dla nas wielki zaszczyt uczyć się zawodu kucharza pod okiem Mistrza. Sporządziliśmy: pstrąga pieczonego z pieczarkami, kaparami w sosie holenderskim, zupę minestrone z pesto oraz pyszne fondanty czekoladowe z malinami.  Potrawy wyszły bardzo smaczne. Dużym wyzwaniem było dla nas filetowanie ryb, które każdy z nas musiał wykonać samodzielnie.  Były to dla nas super warsztaty, które z pewnością zapamiętamy na długo. Zapraszamy do obejrzenia zdjęć.

Migający Kucharze wraz z p. K. Piekut i p. K. Putkowską
Warsztaty odbyły się w ramach programu Aktywna Młodzież Mieszka w Warszawie edycja VI finansowanego przez m.st. Warszawa i ZG PZG.

Galeria fotografii